Logo - Všeobecná zdravotná poisťovňa Štvorcové logo - Všeobecná zdravotná poisťovňa

Prepoistiť sa

S nami budete mať zdravie vždy po ruke. Vyplňte prihlášku a všetko ostatné nechajte na nás.

Chcem sa prepoistiť

Odber noviniek

Novinky z oblasti zdravotného poistenia, informácie o zmenách zákonov, výhodách a zľavách pre poistencov, vyplňte, prosím, registračný formulár.

Zavedenie minimálneho poistného a preddavku zamestnanca od 1. 1. 2023

13.12.2022

Vážení klienti,

Národnej rade SR bol predložený návrh zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, ktorého súčasťou je aj článok VI, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení, ktorého najdôležitejšou zmenou by malo byť zavedenie minimálneho poistného a preddavku zamestnanca.

Predpokladaný termín nadobudnutia účinnosti je stanovený od 01. 01. 2023.

Nakoľko zákon stále nie je schválený a množia sa otázky od klientov ohľadom pripravovanej novely, nevieme Vám poskytnúť k návrhu zákona bližšie informácie. Len čo bude vládny návrh schválený, zverejníme na našej webovej stránke všetky potrebné informácie.