26.04.2016 - VšZP nepredĺži zmluvy so spoločnosťami spájanými s príbuznou Marcela Foraia

26.04.2016

Generálny riaditeľ VšZP Ing. Miroslav Vaďura, MPH 22.4. 2016 rozhodol, že poisťovňa nepredĺži zmluvy s troma spoločnosťami, spájanými s príbuznou bývalého generálneho riaditeľa Ing. Marcela Foraia, MPH. Ide o spoločnosti WELIX, s.r.o., BRILANCE, s.r.o. a SPV 40, s.r.o., ktorým sa končí platnosť zmlúv k 30.6. 2016. Súčasný generálny riaditeľ VšZP Miroslav Vaďura považuje zazmluvnenie týchto spoločností za morálne a etické zlyhanie svojho predchodcu.
Nevidím dôvod pokračovať v zmluvách v situácii, keď má VšZP v týchto odbornostiach dostatočne naplnenú verejnú minimálnu sieť. Navyše negatívna medializácia týchto spoločností neprispela a naďalej ani neprospieva dobrému menu poisťovne, ktorá chce byť dôveryhodným a spoľahlivým partnerom pre poistencov i poskytovateľov“, hovorí Miroslav Vaďura.

26.4. 2016