11.10.2013 - Reakcia VšZP na predbežné výsledky prepoisťovania

11.10.2013

VšZP si počká na definitívne výsledky prepoisťovania, ktoré zverejní Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Reakcie súkromných zdravotných poisťovní na predbežné čísla vnímame ako snahu o hľadanie vinníka za to, že výsledky pravdepodobne nezodpovedajú ich očakávaniam. Keďže súkromné zdravotné poisťovne odmietajú zverejniť náklady na reklamnú kampaň, možno sa len domnievať, že ich mrzí, že sa im tieto náklady nevrátia v počtoch novozískaných poistencov. Navyše, je prinajmenšom zarážajúce, ak o neférovej prepoisťovacej kampani hovorí súkromná zdravotná poisťovňa, na ktorú sú v súvislosti s nelegálnym náborom adresované všetky podnety od poistencov. VšZP sa tak ako vždy v minulosti sústredila na férovú kampaň. „Som presvedčený, že poistenci citlivo vnímajú pozitívne kroky, ktoré robíme, ako je skracovanie čakacích listín, zvýšenie operovanosti a skvalitňovanie služieb. Takže verím, že aj v tomto prípade bude platiť „za dobrú prácu – dobrá pláca“, a to v podobe priazne čo najväčšieho počtu poistencov“- generálny riaditeľ VšZP Marcel Forai.

11. 10. 2013