26.03.2014 - Reakcia VšZP na vyjadrenia zdravotnej poisťovne Union

26.03.2014

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. odmieta medializované informácie zdravotnej poisťovne Union, že za možným vypovedaním zmlúv zo strany členov Asociácie nemocníc Slovenska je nátlak VšZP. Tvrdenia, že VšZP v zmluvách s ANS od 1.4.2014 diktuje podmienky iným zdravotným poisťovniam sa nezakladajú na pravde. Zmluvné vzťahy VšZP s ANS nie sú ničím podmienené a pre obdobie od 1.4.2014 boli dohodnuté ešte 14.3.2014. VšZP realizuje nákup zdravotnej starostlivosti pre svojich poistencov a zmluvné vzťahy medzi ANS a ostatnými zdravotnými poisťovňami nerieši a  nevstupuje do nich. Rozhodnutie zdravotnej poisťovne Union, nepristúpiť na požiadavky regionálnych nemocníc, je jej rozhodnutím, ktoré nebude VšZP komentovať. VšZP však zváži právne kroky v súvislosti s tvrdeniami zdravotnej poisťovne Union na adresu VšZP.

Informovala: Dana Gašparíková, hovorkyňa

26.3.2014