22.12.2014 - Eurokľúče na 25 klienstskych pracoviskách VšZP

22.12.2014

VšZP splnila svoj sľub, že do konca tohto roka nainštaluje vo svojich klientskych pracoviskách špeciálne zámky, do ktorých pasuje eurokľúč. Prvý takýto zámok inštalovala VšZP ešte začiatkom septembra, a to symbolicky, v sídle svojho ústredia na Mamateyovej ulici v Bratislave. K dnešnému dňu môžu vážne chorí pacienti použiť eurokľúč už na 25 klientskych pracoviskách najväčšej zdravotnej poisťovne. VšZP je prvou štátnou inštitúciou na Slovensku, ktorá na základe vzájomnej spolupráce s Asociáciou na ochranu práv pacientov v SR odborne a technicky podporila pilotný projekt implementácie Eurokľúča. Eurokľúč je kompenzačná pomôcka, ktorá pacientom zabezpečuje jednoduchší prístup k bezbariérovým toaletám, výťahom a dvíhacím plošinám. „Je prirodzené, že nám záleží na skvalitňovaní života a služieb pre vážne chorých pacientov. Sme presvedčení, že sme podporili správnu vec a že svojim príkladom inšpirujeme aj ďalšie inštitúcie na Slovensku“ – hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VšZP Ing. Marcel Forai, MPH.

22.12.2014
Informovala: Eva Ravingerová, hovorkyňa