22.11.2012 - Pozor na podvodné vymáhanie pohľadávok

22.11.2012

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej VšZP) zaznamenala včera nové prípady podvodného vymáhania pohľadávok. Viacerí poistenci si priamo v pobočkách VšZP overovali pravosť doručenej výzvy na úhradu pohľadávky . Súkromná spoločnosť im v zaslanom liste oznamovala, že vymáha pohľadávku za Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, a.s. a vyzývala ich, aby ju uhradili prostredníctvom priloženej poštovej poukážky. VšZP však upozorňuje, že ide o podvod a poistenci by v žiadnom prípade nemali posielať peniaze na uvedené číslo účtu. V tomto duchu VšZP inštruovala aj všetky svoje pobočky na celom Slovensku, nakoľko podobné prípady sa objavili už vo viacerých regiónoch, napríklad v Leviciach, Lučenci, Poprade.
VšZP zároveň žiada poistencov, aby o podobných prípadoch informovali ktorúkoľvek pobočku VšZP alebo zavolali na call centrum 0850 003 003.VšZP už v súvislosti s týmto podvodným konaním podniká príslušné právne kroky.

Bratislava 22.11.2012