22.03.2016 - VšZP dosiahla za rok 2015 zisk

22.03.2016

VšZP dosiahla za rok 2015 hospodársky výsledok zisk vo výške 17,6 mil. eur. Valné zhromaždenie spoločnosti dnes na svojom rokovaní schválilo Riadnu individuálnu účtovnú závierku VšZP k 31.12. 2015. Audítorom bola spoločnosť Rentabil Bratislava s.r.o. a jej stanovisko k účtovnej závierke bolo bez výhrad.
Valné zhromaždenie rozhodlo, že hospodársky výsledok za rok 2015 preúčtuje vo výške 100% v prospech rezervného fondu a ten sa následne použije na zníženie straty minulých účtovných období.
Pri nástupe nového manažmentu v roku 2012 VšZP vykazovala neuhradenú stratu vo výške – 127,7 mil. eur. Zostatok neuhradenej straty k 31.3. 2016 po schválení riadnym Valným zhromaždením Riadnej individuálnej účtovnej závierky za rok 2015 a použitia zisku bude predstavovať stratu vo výške – 39,3 mil. eur.

22.3. 2016,
Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa