22.03.2013 - VšZP upozorňuje na podvodné vymáhanie pohľadávok

22.03.2013

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej VšZP) zaznamenala v týchto dňoch viaceré pokusy o podvodné vymáhanie pohľadávok. Neznámy páchateľ pod hlavičkou spoločnosti „REAL DEAL SLOVAKIA a. s., Oddelenie Inkasa Pohľadávok, Košická 876/43, 821 07 Bratislava“ zaslal nateraz nezistenému počtu poistencov upomienky týkajúce sa údajných pohľadávok VšZP, spolu s výzvou na ich úhradu. Upomienky majú totožný rukopis ako v predchádzajúcich prípadoch podvodného vymáhania pohľadávok z nedávnej minulosti a ide spravidla o sumy v hodnote cca 100 €. VšZP však so spomínanou spoločnosťou nemá uzatvorenú žiadnu zmluvu, nespolupracuje s ňou a nepostúpila na ňu žiadne pohľadávky. Ide teda jednoznačne o podvod. VšZP preto vyzýva poistencov, ktorí dostali takéto upomienky, aby na  ne nereagovali a v žiadnom prípade neposielali peniaze na priložené čísla účtov. VšZP zároveň žiada poistencov, ktorí dostanú takéto upomienky, aby o tom informovali ktorúkoľvek pobočku zdravotnej poisťovne alebo zavolali na call centrum 0850 003 003. K dnešnému dňu eviduje VšZP zatiaľ 11 takýchto prípadov v rôznych regiónoch Slovenska (Prešov, Trenčín, Nitra, Topoľčany, Bratislava, Malacky).
VšZP už v súvislosti s podvodným konaním neznámeho páchateľa podniká právne kroky.

Dátum: 22. 3. 2013