21.07.2016 - Reakcia VšZP voči tvrdeniam poslanca Beblavého

21.07.2016

„Nové vedenie VšZP realizuje internú hĺbkovú kontrolu zmluvných vzťahov s cieľom získať úplné a prehľadné informácie pre ďalšie rozhodovanie. Vedenie má maximálny záujem na tom, aby boli prostriedky verejného zdravotného poistenia vynakladané efektívne, účelne a transparentne.
Vedenie VšZP akceptuje odporúčania NKÚ a v termíne do 5.augusta je pripravená prijať adekvátne nápravné opatrenia.
Keďže v súvislosti s medializovanými zmluvami prebieha aj vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní, vedenie poisťovne považuje za korektné pri vyvodzovaní hmotnej či personálnej zodpovednosti, alebo náhrady škody mať k dispozícii aj tieto závery. VšZP v tejto súvislosti poskytuje orgánom činným v trestnom konaní plnú súčinnosť.“

21.7. 2016,
Informovala: VšZP