18.06.2013 - Najviac doplatkov za lieky vráti VšZP

18.06.2013

VšZP uhradí doplatky za lieky za prvý štvrťrok tohto roku spolu 20 316 poistencom, ktorí spĺňajú zákonom stanovené kritéria. Celková suma, ktorá bude poistencom vrátená je 380 780,62 EUR.
Z toho s limitom:

• 45 EUR (napr. poberatelia starobného dôchodku) 12 570 vo výške 227 534,48 €
  • 30 EUR (napr. poberatelia invalidného dôchodku) 7 746 vo výške 153 246,14 €

Do tohto počtu a sumy sme nezarátali tých poistencov, u ktorých je výška úhrad za doplatky za lieky o ktorú je limit spoluúčasti prekročený menšia ako 3 Eurá. V zmysle legislatívy zdravotná poisťovňa tieto nižšie sumy nebude uhrádzať, avšak táto suma sa pripočíta k úhrnnej výške úhrad poistenca za ďalší kalendárny štvrťrok.
Zdravotná poisťovňa má do 90 kalendárnych dní od skončenia daného štvrťroka automaticky zaslať príslušnú sumu poistencovi priamo na bankový účet alebo poštovou poukážkou na adresu, ktorú má poistenec nahlásenú v informačnom systéme.

VšZP začala zasielať doplatky za 1.kvartál poistencom už od 17. júna.

Informovala: Petra Balážová
hovorkyňa