16.07.2015 - Prví klienti VšZP dostanú ročné zúčtovanie už na budúci týždeň

16.07.2015

Prvých 60 000 zásielok s výsledkami ročného zúčtovania zdravotného poistenia môžu klienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne očakávať už na budúci týždeň. VšZP totiž promptne spracovala výsledky ročných zúčtovaní z údajov, ktoré poskytla Finančná správa a momentálne tieto výsledky kompletizuje. VšZP, v zmysle zákona, vykoná RZ za rok 2014 viac ako 363 tisíc poistencom. Medzi prvými, ktorí dostanú výsledok RZ sú fyzické osoby a následne začne VšZP zasielať výsledky RZ zamestnávateľom. Podľa predbežných informácií VšZP eviduje preplatky v sume 10,5 mil. € a nedoplatky v sume 25,2 mil. €. Ide však len o predbežné čísla, komplexné údaje budú známe až po spracovaní všetkých ročných zúčtovaní.

15.7. 2015,

Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa