16.03.2015 - Pozor na podvodníkov

16.03.2015

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej VšZP) zaznamenala v posledných dňoch viaceré pokusy o podvodné vymáhanie údajných nedoplatkov poistencov. Neznámy páchateľ kontaktuje poistencov e-mailom, odosielateľom ktorého je údajne Sociálna poisťovňa. Obsahom e-mailu je výzva na úhradu nedoplatkov zdravotného poistenia s uvedením kontaktných údajov VšZP. Nedoplatky majú údajní dlžníci zaplatiť na účet bratislavskej pobočky VšZP a ako číslo účtu sa uvádza účet v Poľskej republike. VšZP v tejto súvislosti pripomína, že výzvy na zaplatenie nedoplatku nikdy neposiela emailom, preto upozorňuje poistencov, aby na takéto výzvy nereagovali a v žiadnom prípade neposielali peniaze na uvedené číslo účtu. VšZP má účty len v Štátnej pokladnici a je možné si ich overiť na internetovej stránke poisťovne www.vszp.sk . VšZP zároveň žiada poistencov, ktorí dostanú takéto výzvy, aby o tom informovali ktorúkoľvek pobočku VšZP alebo zavolali na call centrum 0850 003 003.

VšZP v súvislosti s podvodným konaním neznámeho páchateľa podniká právne kroky.

16.3.2015
Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa