15.06.2012 - VšZP pripravuje podnet pre nekalý nábor

15.06.2012

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. zaznamenala v týchto dňoch niekoľko prípadov nekorektného náboru poistencov. Najnovší prípad je z Trnavy, kde poistenku v mene VšZP telefonicky kontaktovala neznáma osoba, ktorá jej oznámila, že od 1.1.2013 bude prepoistená do zdravotnej poisťovne Dôvera. Zároveň ju informovala, že jej v decembri bude zaslaný preukaz poistenca zdravotnej poisťovne Dôvera. Keďže dotyčná poistenka nemala záujem o prepoistenie a vyjadrila sa, že si tieto skutočnosti overí vo VšZP, telefonujúca osoba zmenila rétoriku a oznámila jej, že si len zisťuje záujem o prípadné prepoistenie. VšZP vzhľadom na vážne podozrenie, že ide o nekalý nábor, ktorý nemá oporu v zákone, pripravuje v tejto súvislosti podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
VšZP zároveň upozorňuje občanov, aby boli pri podobných situáciách opatrní, pretože v opačnom prípade sa môžu ľahko stať obeťami nekalých praktík rôznych špekulantov.

Bratislava 15. 6. 2012