14.03.2014 - VšZP sa dohodla s ANS na nových cenových podmienkach

14.03.2014

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.(VšZP) sa na dnešnom rokovaní so zástupcami Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) dohodla na úprave cenových podmienok od 1.4. 2014. Cenové podmienky zostávajú nezmenené, nakoľko VšZP zvýšila platby malým a stredným nemocniciam už od 1.1.2014.
Od začiatku tohto roka VšZP zvýšila nemocniciam ceny OHV a JZS v priemere o 7% s tým, že tieto výkony nie sú limitované. Zároveň zvýšila balíčkové ceny TEP o ďalších 100 € a zvýšila ceny vo vybraných internistických odbornostiach v priemere o 5 %. V rámci projektu –Kto operuje dostane viac – VšZP zvýšila nemocniciam bonus o 100%, to znamená, že nemocnice dostávajú od 1.1.2014 okrem ceny za ukončenú hospitalizáciu za každú operáciu 200 € navyše.
Súčasťou zmluvných podmienok od 1.4.2014 je aj eHospik - program na sledovanie a schvaľovanie hospitalizácií, ktorý VšZP umožní plynulé manažovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti v nemocniciach. Program je v súčasnosti v skúšobnej prevádzke a nemocnice ho začnú naplno využívať od 1.7.2014.
Zmluvy s ANS sú platné do 31.12.2014 a cenové podmienky do 30.6.2014.

14.3.2014