11.12.2015 - VšZP spúšťa pilotný projekt – Balíček prvej potreby

11.12.2015

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej len „VšZP) prichádza s novinkou pre svojich poistencov. V prípade hospitalizácie im poskytne nový benefit - Balíček prvej potreby, ktorý poistenec dostane priamo v nemocnici.

Obsahom balíčka sú základné hygienické potreby, ako zubná kefka, zubná pasta, sprchový gél a šampón v jednom, mydlo, hygienické vreckovky, vlhčené utierky, uterák, jednorazové chrániče sluchu, ďalej príbor, časopis Partnerstvo, ktorý vydáva VšZP a informačný leták.

Cieľom tohto projektu je poskytnúť konkrétnu pomoc konkrétnemu poistencovi. VšZP chce poistencov edukovať o ich právach, sprostredkovať im užitočné informácie súvisiace s ich pobytom v nemocnici, získať od nich spätnú väzbu formou dotazníka a v neposlednom rade im poskytnúť základné hygienické potreby.

Zatiaľ ide o pilotný projekt, ktorý VšZP začne v budúcom roku realizovať v dvoch nemocniciach – FNsP Nové Zámky a v nemocnici s. Michala v Bratislave. Ak sa projekt osvedčí, VšZP, po rokovaniach s nemocnicami, plánuje zaviesť tento balíček postupne plošne vo všetkých nemocniciach na Slovensku a pre všetkých hospitalizovaných poistencov VšZP.

„Balíček prvej potreby vnímam nielen ako pomocnú ruku poisťovne svojmu poistencovi, ale aj ako príležitosť vytvoriť s ním nový priamy komunikačný kanál. Názory poistencov sú pre nás dôležité a môžu byť cenným impulzom pri skvalitňovaní zdravotnej starostlivosti a poskytovaných služieb" – hovorí generálny riaditeľ VšZP Ing. Miroslav Vaďura.

„Je to nepochybne zaujímavý projekt a nás teší, že jeho súčasťou je aj naša nemocnica. Balíček s užitočnými informáciami a hygienickými potrebami dostane väčšina našich pacientov, keďže až 73% percent z nich sú poistenci VšZP “ – hovorí MUDr. Marian Križko, PhD., MPH, generálny riaditeľ Nemocnice sv. Michala, a.s.

„Každý benefit pre nášho pacienta vítame a oceňujeme snahu VšZP zvyšovať povedomie pacientov o ich právach. Aj skúsenosti z našej praxe potvrdzujú, že v tejto oblasti máme na Slovensku stále čo doháňať“ – hovorí MUDr. Imrich Matuška, riaditeľ FNsP Nové Zámky.

Pilotný projekt bude VšZP realizovať v mesiacoch január až jún 2016, pričom prvé balíčky sa začnú odovzdávať 15.1.2016. Projekt je financovaný z prostriedkov určených na prevádzku poisťovne a jeho predpokladaná hodnota je 46 500 € bez DPH. Nákup 8 500 ks balíčkov (predpokladaný počet hospitalizácii v oboch nemocniciach do júna 2016) VšZP realizovala prostredníctvom Elektronického kontraktačného systému.

11.12.2015