11.11.2013 - Partnerom VšZP sú všetci PZS

11.11.2013

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. sa pri uzatváraní zmlúv s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti snaží o konštruktívny a zmysluplný dialóg, ktorý je v záujme oboch zmluvných partnerov. Keďže legitímnym splnomocnencom percentuálne najväčšieho podielu PZS je Zdravita (gynekológia – 47,54%, VLDD – 36,51%, VLD – 43,27%, ŠAS – 22,29%), VšZP dňa 9.10. 2013 uzavrela s týmto občianskym združením Dohodu o strategickom partnerstve. Jej podstatou je včas vyrokovať taký východiskový cenový návrh, ktorý bude prijateľný pre všetkých PZS daného typu a ktorý bude všetkým PZS daného typu ponúknutý v návrhu zmluvy. To však nič nemení na skutočnosti, že pri rokovaniach o uzatváraní zmlúv je pre VšZP naďalej legitímnym partnerom každý PZS, respektíve ním splnomocnený zástupca.

Tvrdenie, že VšZP sa zaviazala dohodovať zmluvné ceny výlučne so Zdravitou, sa nezakladá na pravde a VšZP bude o nových zmluvách rokovať s každým PZS, ktorý bude mať o rokovanie záujem.

11.11. 2013