11.02.2014 - VšZP zaznamenala prvé prípady nekalého náboru

11.02.2014

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. zaznamenala v týchto dňoch prvé prípady nekalého náboru poistencov v tomto roku. V Trnave neznáme osoby navštevujú poistencov priamo v bytoch, poskytujú im nepravdivé informácie, že VšZP zaniká a ponúkajú im prepoistenie do súkromnej zdravotnej poisťovne. Opäť ide teda o prípady zavádzania našich poistencov.
Ďalšie podozrenie z nekalého náboru je z Bánoviec nad Bebravou, kde sa neznáma osoba, v mene VšZP, snažila získať informácie o poistencoch prostredníctvom telefonického prieskumu s tým, že oslovení majú možnosť získať aj nejaké ceny. VšZP však žiaden takýto prieskum nevykonáva a dištancuje sa od takýchto praktík.
Keďže je predpoklad, že podobné prípady sa môžu objaviť aj v ďalších regiónoch Slovenska VšZP upozorňuje občanov, aby boli opatrní a nestali sa obeťami nekorektného náboru. Ak sa aj ocitnú v takejto situácii, odporúčame im využiť späťvzatie prihlášky. To znamená, že ak už aj prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne podpísali, môžu ešte svoje rozhodnutie zmeniť a vziať ju späť. Môžu tak urobiť bez udania dôvodu a to do 30.9.2014 v tej zdravotnej poisťovni, v ktorej si podali túto novú prihlášku, a to osobne alebo poštou. V takomto prípade zostanú od 1.1.2015 poistení vo svojej pôvodnej zdravotnej poisťovni.

Bratislava 11. 2. 2014