06.10.2015 - ePobočka VšZP získala prestížne ocenenie

06.10.2015

ePobočka Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a. s. získala prestížne ocenenie – IT projekt roka 2015. Cenu jej udelilo neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, ktoré už 15 rokov oceňuje najvýznamnejšie projekty a produkty . V tomto roku odborná komisia zaradila do širšej nominácie viac ako 200 osobností, firiem, produktov a projektov. Do užšej nominácie postúpili 3 nominácie v každej zo štyroch hodnotených kategórií.

V kategórii IT Projekt roka 2015 zvíťazila ePobočka, ktorá poskytuje on line služby pre všetkých klientov Všeobecnej zdravotnej poisťovne, teda pre poistencov, poskytovateľov zdravotnej starostlivosti i zamestnávateľov. Jej služby v súčasnosti aktívne využíva približne 450 tisíc klientov, z toho viac ako polovicu tvoria poistenci a individuálni platitelia. ePobočka je internetový portál VšZP s moderným používateľským rozhraním, ktoré je pre klientov veľmi intuitívne a  využíva najnovšie informačné technológie. ePobočku do súťaže prihlásila a vyvíjala ju spoločnosť Asseco Central Europe. Klienti VšZP využívajúci služby ePobočky oceňujú najmä jednoduchú a rýchlu komunikáciu so zdravotnou poisťovňou, nové funkcionality, moderný a prehľadný dizajn.

„Toto prestížne ocenenie vnímame aj ako ocenenie významného pokroku, ktorý VšZP dosiahla v rozvoji elektronických služieb v posledných dvoch rokoch“ – hovorí generálny riaditeľ VšZP Ing. Miroslav Vaďura, MPH. Aj vďaka tomuto pokroku vzrástli štatistiky využívania elektronických služieb od roku 2013 o takmer 230 %.

05.10.2015, Bratislava
Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa