05.12.2012 - Sťažnosti na nekalý nábor

05.12.2012

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej len VšZP) zaznamenala v týchto dňoch niekoľko desiatok sťažností svojich poistencov, ktorí tvrdia, že boli prepoistení do inej zdravotnej poisťovne bez ich vedomia. Zistili to potom, ako im bol doručený nový preukaz poistenca z inej zdravotnej poisťovne, bez toho, aby si v tomto roku podali prihlášku na zmenu poisťovne. Na VšZP sa dotknutí poistenci obrátili s tým, že s nedobrovoľným prepoistením nesúhlasia a aj naďalej chcú zostať poistencami VšZP.

V takýchto prípadoch VšZP poistencom odporúča, aby svoj nesúhlas oznámili vo svojej novej zdravotnej poisťovni, do ktorej boli prepoistení, a svoj podnet písomne adresovali aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Bratislava 05.12.2012