03.10.2015 - Reakcia VšZP na škandalizovanie nového generálneho riaditeľa

03.10.2015

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. odmieta škandalizovanie svojho nového generálneho riaditeľa Miroslava Vaďuru a žiada médiá o korektné a pravdivé informovanie verejnosti o jeho osobe. Za nevyvážené a tendenčné považuje včerajšie reportáže, ktoré odzneli v STV a v televízii Markíza i články uverejnené vo včerajšom a dnešnom vydaní denníka Sme, Nový čas a Plus 1 deň, pričom niektoré médiá vôbec nebrali do úvahy vydané stanoviská VšZP. VšZP si vždy zakladala na korektnej spolupráci s médiami a aj naďalej jej na nej záleží. Nemôže však tolerovať, ak médiá zavádzajú a neobjektívne informujú verejnosť.
A to ani vtedy, ak „len“ tlmočia názory opozície, ktorá sa na údajných „kauzách“ Miroslava Vaďuru z minulosti priživuje alebo neoverené a nepravdivé informácie, ktoré prostredníctvom médií verejnosti podsúva Transparency International Slovensko.
Verejnosť má právo na pravdivé a objektívne informácie o osobe človeka, ktorý riadi VšZP a médiá by toto právo mali rešpektovať.
V kontexte zverejnených informácií je však Miroslav Vaďura vykreslený ako človek, ktorý má za sebou škandalóznu minulosť a spôsobil štátu obrovské škody, ba dokonca, že ohrozil zdravotnú starostlivosť, čo nie je pravda.
VšZP preto opätovne v oboch spravodajských agentúrach uverejňuje dve tlačové správy so stanoviskom k obom údajným „kauzám“ generálneho riaditeľa Miroslava Vaďuru, ktorých sa mal dopustiť v čase, keď bol riaditeľom Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Každý novinár, ktorý bude chcieť o údajných „kauzách“ písať, v nich nájde odpovede na svoje otázky a nebude sa musieť skrývať za slovíčko „údajne“.

Bratislava, 3.10. 2015