03.08.2015 - VšZP už vypočítava nové ročné zúčtovania z opravených údajov z Finančnej správy

03.08.2015

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. dostala dnes prostredníctvom UDZS opravené údaje z Finančnej správy SR za 618 svojich poistencov. Z tohto počtu mala poisťovňa vypočítané ročné zúčtovanie poistného u 443 poistencov. Všetkým z nich VšZP vypočíta nové ročné zúčtovania z opravených údajov a zašle ich poistencom do konca tohto týždňa, teda do  7.8.2015. Poistenci si túto skutočnosť môžu overiť aj v ePobočke, kde sa nové údaje zobrazia automaticky.
U poistencov, ktorí nedostanú nové ročné zúčtovanie platí, že výsledok ročného zúčtovania, ktorý im VšZP zaslala je správny. V  takomto prípade je potrebné vypočítaný nedoplatok aj uhradiť, alebo ak je výsledkom ročného zúčtovania preplatok, poisťovňa im ho v danej sume vráti.
Údaje, z ktorých zdravotná poisťovňa vypočítala ročné zúčtovanie, si klienti môžu skontrolovať aj prostredníctvom elektronických služieb cez www.epobocka.com a v prípade zistených nezrovnalostí môžu podať námietku, ktorou sa bude VšZP zaoberať.

Bratislava, 03.08.2015